Jaarthema ‘Samen in beweging’.

One Mile a Day zet onze school in beweging !

Het jaarthema: ‘samen in beweging’

We starten dan ook met het bewegingsproject “One Mile a Day”. Het doel van dit initiatief is ambitieus: minstens 50.000 kinderen in de Belgische basisscholen dit schooljaar aan het lopen krijgen, evenveel als een vol Koning Boudewijnstadion.

Het doel van ‘One Mile a Day’ is eenvoudig: de lessen op school doorbreken met korte beweegmomenten. De kinderen krijgen zo de kans om dagelijks, samen met hun juf of meester, 1 mijl (1,6 km) buiten te lopen of te wandelen. Deze activiteit heeft niet alleen positieve effecten op de gezondheid van de kinderen, het zorgt er ook voor dat kinderen met meer energie en concentratie de lessen hervatten.

De leerlingen lopen of stappen rondjes rond de piste, dit tijdens een bewegingsmomentje met de klasjuf, in de gymles en ’s middags van 12.50-13.00u. De rondjes worden genoteerd en op die manier zien de leerlingen hoeveel ze er per dag liepen.

Het streefdoel is 20 rondjes per dag (= 1.6 km). We starten met een opbouw van 10-15-20 rondjes en laten de leerlingen even acclimatiseren.

We zijn alvast super gemotiveerd en hopen dat dit project een groot succes wordt.

Comments are closed